vrijdag 27 mei 2011

Trapgat van 1 naar 2

Deze week is het eerste nieuwe trapgat gemaakt. Best een klus. Eerst alle planken van de vloer er uit. Nieuwe balken steken omdat er een aantal niet meer goed waren en een raveling maken. Dit trapgat is van de eerste verdieping naar de tweede. Ik sta de foto te maken op de begane grond. Daar zijn ook al de planken van het plafond/vloer uitgehaald om het tweede trapgat te maken. Als allebei de trapgaten gemaakt zijn kan de trappenbouwer komen om de trap in te meten. Van de begane grond naar de eerste verdieping komt een bovenkwart en van de eerste naar de tweede verdieping komt een onderkwart.

Als je goed kijkt zie je dat niet alle planken gelijk van dikte zijn. Anne recycled de vloerdelen van de vloer op de begane grond. Daar gaan we namelijk beton storten en hebben we ze niet meer nodig. Hij heeft het precies uitgekiend dat de smallere delen de plafonds worden van WC en berghok. Dan zie je er niets van in de hal...

De deuren van marktplaats uit een eerder bericht hebben we inderdaad gekocht. Er moeten nog wel een paar glaasjes vervangen worden, maar het is toch leuk om vier dezelfde deuren te hebben voor één ruimte, de tv-kamer. (Het wordt een soort 'raam op de wereld' kamer, lekker alle beeldschermen er in en goed af te sluiten met deuren. Ideaal als de kinderen groter worden, je ziet ze wel, maar je hoort ze niet ;-))

Floris schildert en schuurt vrolijk verder. Een deel van de kap is al geschilderd. Wat ziet dat er gelijk mooi uit. Later foto's!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten