zaterdag 20 augustus 2011

oude bouwmaterialen en meer schuifdeuren

Vandaag waren we bij LEEN in Valkenburg (bij Leiden hoor, we zijn wel gek, maar niet zo gek ;-))
Daar zagen we nog een leuk stukje voor de trap staan, wie weet zetten we dat wel in onze entree. Er was nog veel meer leuks, helaas hadden we maar een half uur tot een uur. En die hadden we nodig om twee deuren te zoeken voor de inbouwkasten in de kamer.






Deze deuren zijn het geworden. Ze zijn dan wel niet helemaal precies gelijk, maar er zit toch 10 meter tussen, dus dat zal niemand opvallen...


De electriciens doen heel erg hun best om alle leidingen in de vloeren te leggen, en niet bij de balken, want zoals je vast wel is opgevallen laten we die in het zicht en kunnen daar dus geen leidingen... Hier zie je de oversteek vanuit de meterkast naar de eerste verdieping. Er moesten 8 leidingen kunnen in de sleuf zeiden ze, maar uiteindelijk werden het er 16!


Roland heeft het plafond van het atelier weer mooi opgeknapt. Nu moet Floris nog even een kwastje er over heen zetten en dan kan het plafond afgelakt worden.


Deze week trof ik ook twee stucers aan. Die hebben de inbouwkasten gestuct, en de wand achter de toekomstige leemoven (als die niet wegbezuinigd wordt). Wat knapt het daar van op!

En... TARAAH twee sets schuifdeuren! Sjiek he!

Vanuit de hal, ook mooi ;-)


Deze foto is voor het lichtval, 12 uur in de middag, lekker nog zon in de kamer...

De zonneboiler en zonnecollector zijn wegbezuinigd, helaas. De opbrengst voor ons huis is 200 euro per jaar. Met isoleren verdienen we veel meer geld terug. De terugverdientijd is nu dan ook 60 jaar, dat komt natuurlijk ook omdat de subsidies voor zonnecollector en zonneboiler zijn afgeschaft dit jaar... Helaas...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten